Tips

Här kommer vi på yogamatttor.nu ge fem yogatips som framförallt passar bra för dig som är nybörjare och för andra som utövar yoga hemma.

Fem yogatips

  1. Skaffa en kollektion av yogaövningar. Köp eller ladda ner några bra yogaböcker och instruktionsvideor. En träningsdvd i yoga är aldrig fel, annars kan du alltid titta på de yogavideoklipp som du hittar här på vår sajt eller söka på Youtube.
  2. Skaffa en yogamatta. En bra yogamatta gör att du inte halkar runt på golvet när du utför dina yogaövningar och att du får ett lagom skönt underlag. På engelska brukar yogamattan kallas för sticky mat.
  3. Bestäm dig för vilken slags teknik du vill fokusera på och vilka övningar du ska göra under ett yogapass, för om du inte exakt vet vad du ska göra tappar du fokus.
  4. Meditera. Yoga är bra för både kropp och själ och det gäller att vara koncentrerad när man utför yoga. Det är inte alltid så svårt att göra de fysiska övningarna koncentrerat men det kan vara desto svårare att befinna sig här och nu i tankarna och inte tänkta på vad som hände igår och vad du ska göra efter passet. Om du börjar meditera kommer du att lära dig att bli mer koncentrerad på det du gör, det är därför de flesta yogautövare mediterar.
  5. Var inte rädd för tankar. Det är inte så att yogapasset är förstört så fort du råkar tänka på något annat. Istället för att bli irriterad på dig själv är det bara låta tanken komma och sedan få den att snabbt försvinna, det är mycket bättre. Tänk alltså inte för mycket på att du inte får tänka, hänger du med?

Comments are closed.